Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës belg
belg:

belg,-u m. sh. -ë(t) belgjian.

belg:

belg,-e mb. belgjian.

Sinonime / Të përafërta:
belgjian
Të ngjashme:
bela:

belá,-ja f. sh. -(të) dhe -ra(t) bised. punë që sjell ngatërresa; kokëçarje: e ka bela; ra në bela; i hapi belara; e bleu belanë me para; për bela… për të sjellë kokëçarje; / për fat të keq; iu bë (i ra) bela iu bë barrë; i ra më qafë.

beng:

ben/g,-gu m. sh. -gje(t) zool. zog sa trumcaku, me pupla të verdha e me sqep të kuq, fikës.

belge:

belg,-e, -ia f. sh. -e(t).

beg:

beg,-u m. 1. bej. 2. kalli misri me kokrra të kuqërreme.