Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës belbuje
belbujë:

belbújë mb., edhe si em., belban.

Sinonime / Të përafërta:
belban
Të ngjashme:
belbje:

bélbj/e,-a f. veprimi dhe gjendja sipas foljes.

belbitje:

belbítj/e,-a f. luhatje; mekje.

qelbje:

qélbj/e,-a f. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve.

belbe:

bélb/e,-ja f. sh. -e(t) patë e egër me trup të vogël, që këlthet me zë të ndërprerë.

elbje:

élbje mb. edhe si em. 1. që është si kokrra e elbit: makarona elbje. 2. që piqet në një kohë me elbin (për një lloj dardhe).