Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës belbje
belbje:

bélbj/e,-a f. veprimi dhe gjendja sipas foljes.

Të ngjashme:
qelbje:

qélbj/e,-a f. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve.

belbe:

bélb/e,-ja f. sh. -e(t) patë e egër me trup të vogël, që këlthet me zë të ndërprerë.

elbje:

élbje mb. edhe si em. 1. që është si kokrra e elbit: makarona elbje. 2. që piqet në një kohë me elbin (për një lloj dardhe).

belbujë:

belbújë mb., edhe si em., belban.

ballje:

bállj/e,-a f. sh. -e(t) etnogr. rrip prej lëkure të bardhë a të zezë, që e lidhin gratë mbi ballë në shenjë zie.