Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës belbitem
belbitem:

belbít/em vetv., -a (u), -ur luhatem; mekem: flaka belbitej.

Sinonime / Të përafërta:
mekem
Të ngjashme:
belbitje:

belbítj/e,-a f. luhatje; mekje.

selitem:

selítem vetv. 1. v. III rritet mirë një bimë. 2. lëshoj shtat: iu selitën fëmijët.

çelitem:

çelítem vetv. çelem. / pës. çelítet v. III.

belbem:

bélb/em vetv., -a (u), -ur bëhem i belbër; filloj të belbëzoj.