Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës belbem
belbem:

bélb/em vetv., -a (u), -ur bëhem i belbër; filloj të belbëzoj.

Të ngjashme:
qelbem:

qélbem vetv. 1. v. III qelbëzohet; bie erë të keqe: u qelb plaga; i qelbej goja; peshku qelbet nga koka (fj. u.). 2. ndotem shumë, fëlliqem keqas: iu qelbën rrobat. 3. v. III., fig. prishet fare; katranoset: u qelb ajo punë. / pës. qélbem.

belbe:

bélb/e,-ja f. sh. -e(t) patë e egër me trup të vogël, që këlthet me zë të ndërprerë.

belbër:

bélbër (i, e) [bélbët (i, e)] mb., edhe si em., që i mbahet goja ose që nuk i shqipton fjalët qartë.

belbër:

bélbër ndajf. duke belbëzuar: flet belbër.

belban:

belbán,-e mb., edhe si em., i belbër.