Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës belbëzoj
belbëzoj:

belbëz/ój (belbër/ój) jokal. dhe kal., -óva, -úar flas me fjalë të ndërprera e të cunguara (kur më mbahet goja, kur mësoj të flas etj.); murmurit: ka nisur të belbëzojë fëmija.

Sinonime / Të përafërta:
murmurit
Të ngjashme:
belbëzak:

belbëzák,-e mb. që shqiptohet me belbëzim: fjalë belbëzake.

bulbëroj:

bulbër/ój jokal., -óva, -úar 1. v. III del me shumicë, shpërthen; buis, gëlon: bulbëruan gjethet. 2. kal. begatoj.

kalbëzoj:

kalbëz/ój kal., -óva, -úar kalb: lagështia kalbëzoi rrënjët e bimëve.

qelbësoj:

qelbës/ój kal., -óva, -úar qelb.

qelbëzon:

qelbëz/ón jokal. v. III, -ói, -úar zë qelb, qelbëzohet