Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës belaqar
belaqar:

belaqár,-e mb., edhe si em., bised. belamadh.

Sinonime / Të përafërta:
belamadh
Të ngjashme:
belaçor:

belaçór,-e mb., edhe si em., bised. belamadh.

besatar:

besatár,-i m. sh. -ë(t) vjet.1. besëlidhës; besnik. 2. besimtar.

beltar:

beltár,-i m. sh. -ë(t) ai që punon me bel.

beqar:

beqár,-e mb., edhe si em., i pamartuar (për të rriturit): mbeti beqar; jetë beqari.