Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës belacor
belaçor:

belaçór,-e mb., edhe si em., bised. belamadh.

Të ngjashme:
begator:

begatór,-e mb. pjellor, i begatshëm; i pasur.

beharor:

beharór,-e mb. bised. veror: veshje beharore.

belaqar:

belaqár,-e mb., edhe si em., bised. belamadh.