Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bela
bela:

belá,-ja f. sh. -(të) dhe -ra(t) bised. punë që sjell ngatërresa; kokëçarje: e ka bela; ra në bela; i hapi belara; e bleu belanë me para; për bela… për të sjellë kokëçarje; / për fat të keq; iu bë (i ra) bela iu bë barrë; i ra më qafë.

bel:

bel,-iII m. sh. -a(t) vegël bujqësore si lopatë, me teh më të vogël e më të fortë, që përdoret për të hapur hendek etj.: bel ulluk bel me teh si lug.

Sinonime / Të përafërta:
kokëçarje
Të ngjashme:
belas:

bélas ndajf. për beli: u kapën belas.

belg:

belg,-u m. sh. -ë(t) belgjian.

besa:

bésa pj. bised. të them të drejtën…: besa, as vetë s’e di.

belg:

belg,-e mb. belgjian.