Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bektashi
bektashi:

bektashí,-u m. sh. -nj(të) fet. pasues i bektashizmit; besimtar i fesë bektashiane: teqeja e bektashinjve.

Të ngjashme:
bektashian:

bektashián,-e mb. fet. që lidhet me bektashizmin a me bektashinjtë, i bektashizmit a i bektashinjve; që ndjek bektashizmin: komuniteti bektashian; poezia bektashiane.