Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bejte
bejte:

béjt/e,-ja f. sh. -e(t) vjershë me strofa dyvargëshe në poezinë e Lindjes, që u përhap në Shqipëri në shek. XVII-XVIII; vjershë lirike a humoristike që thuret aty për aty; / keq. vargje pa vlerë, vjershë e keqe.

Të ngjashme:
beftë:

béftë (i, e) mb. i papritur, që vjen befas.

beztë:

béztë (i, e) mb. që është prej bezeje: mbulesë e beztë.

sejtë:

séjtë (i, e) mb. përem. përdoret për të pyetur nga ç’lëndë është diçka, prej se është bërë: e sejtë është kjo unazë?

bejkë:

bejk,-ë, -a f. sh. -a(t) dele e bardhë: lesh bejke.

bejleg:

bejlé/g, -gu m. sh. -gje(t) vjet. dyluftim: ndau bejlegun bëri dyluftim.