Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës beharor
beharor:

beharór,-e mb. bised. veror: veshje beharore.

Sinonime / Të përafërta:
veror
Të ngjashme:
beharoj:

behar/ój jokal., -óva, -úar bised. veroj.

begator:

begatór,-e mb. pjellor, i begatshëm; i pasur.

belaçor:

belaçór,-e mb., edhe si em., bised. belamadh.

xeheror:

xeherór,-i m. sh. -ë(t) shkëmb që përmban metale; mineral: xeheror hekuri.

xeheror:

xeherór,-e mb. që lidhet me xeherorët, i xeherorëve; që përmban xeheror; mineral: burimet xeherore.