Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës beharoj
beharoj:

behar/ój jokal., -óva, -úar bised. veroj.

Sinonime / Të përafërta:
veroj
Të ngjashme:
beharor:

beharór,-e mb. bised. veror: veshje beharore.

befasoj:

befas/ój kal., -óva, -úar 1. e bëj të habitet shumë me diçka të papritur: më befasoi me atë që më tha. 2. e sulmoj në befasi; e kap në befasi.

begatoj:

begat/ój kal., -óva, -úar i shtoj të mirat, e bëj të begatshëm, e pasuroj.

brezaroj:

brezar/ój kal., -óva, -úar hap brezare; e bëj me brezare: brezaruan kodrat. / pës. brezaróhet v. III.

bujaroj:

bujar/ój kal., -óva, -úar fisnikëroj.