Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës beharisht
beharisht:

beharísht,-e mb. veror: rroba beharishte.

beharisht:

beharísht ndajf. bised. si për behar: ishte veshur beharisht.

Sinonime / Të përafërta:
veror
Të ngjashme:
besërisht:

besërísht ndajf. me besë; besnikërisht: u lidhën besërisht.

bujarisht:

bujarísht ndajf. me bujari.

fetarisht:

fetarísht ndajf. nga ana fetare; sipas fesë.