Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës begator
begator:

begatór,-e mb. pjellor, i begatshëm; i pasur.

Sinonime / Të përafërta:
pjellor
Të ngjashme:
begatoj:

begat/ój kal., -óva, -úar i shtoj të mirat, e bëj të begatshëm, e pasuroj.

beharor:

beharór,-e mb. bised. veror: veshje beharore.

belaçor:

belaçór,-e mb., edhe si em., bised. belamadh.

besatar:

besatár,-i m. sh. -ë(t) vjet.1. besëlidhës; besnik. 2. besimtar.

blegtor:

blegtór,-i m. sh. -ë(t) ai që merret me blegtori; bari.