Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës befte
beftë:

béftë (i, e) mb. i papritur, që vjen befas.

Të ngjashme:
bejte:

béjt/e,-ja f. sh. -e(t) vjershë me strofa dyvargëshe në poezinë e Lindjes, që u përhap në Shqipëri në shek. XVII-XVIII; vjershë lirike a humoristike që thuret aty për aty; / keq. vargje pa vlerë, vjershë e keqe.

sefte:

séfte ndajf., edhe si em., bised. në fillim; për herë të parë: sefte e pyeti për shëndetin; s’e ka bërë sefte nuk e ka provuar ende një pemë, një gatesë etj.; nuk e ka nisur ende një punë; seften e parë herën e parë.

beztë:

béztë (i, e) mb. që është prej bezeje: mbulesë e beztë.

befas:

béfas ndajf. menjëherë e papritur: hyri befas; vdiq befas.

belbe:

bélb/e,-ja f. sh. -e(t) patë e egër me trup të vogël, që këlthet me zë të ndërprerë.