Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës befasim
befasim:

befasím,-i m. veprimi sipas foljeve. Shih befasoj

Të ngjashme:
befasi:

befasí,-a f. gjendja kur jemi të papërgatitur për diçka që vjen papritur; të qenët i papritur: e zuri (e kapi) në befasi; sulmuan në befasi.

befasoj:

befas/ój kal., -óva, -úar 1. e bëj të habitet shumë me diçka të papritur: më befasoi me atë që më tha. 2. e sulmoj në befasi; e kap në befasi.

begatim:

begatím,-i m. veprimi sipas foljeve: begatimi i vendit.

beharim:

beharím,-i m. verim.

besatim:

besatím,-i m. veprimi sipas foljes.