Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bedunice
bedunicë:

beduníc/ë,-a f. sh. -a(t) bot. 1. shkurre me gjethe të imëta e të tulta dhe me lule të merme; mënishte. 2. sherbelë.

Sinonime / Të përafërta:
mënishte
sherbelë
Të ngjashme:
dunicë:

duníc/ë,-a f. sh. -a(t) bot. bezgë.