Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bazuke
bazukë:

bazúk/ë,-a f. sh. -a(t) usht. armë zjarri kundërtanke, me një grykë të gjerë, që ushtari e mbështet në sup.

Të ngjashme:
bajukë:

bajúk/ë,-a f. sh. -a(t) zool. shpend uji si bajza, me sqep të gjelbër e me lafshë të bardhë.

babune:

babún/e,-ia f. sh. -e(t) karroqe.

balluke:

ballúk/e,-ja f. sh. -e(t) tufë flokësh që bie mbi ballë; kryes. sh. flokët e ballit; flokë: preu balluket; ka lënë balluke.

buzake:

buzák/e,-ja f. limon me lëkurë të hollë e me shumë lëng.

kajuke:

kajúk/e,-ja f. sh. -e(t) veshje e sipërme prej zhguni për burra; jakuce.