Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bazukë
bazukë:

bazúk/ë,-a f. sh. -a(t) usht. armë zjarri kundërtanke, me një grykë të gjerë, që ushtari e mbështet në sup.

Të ngjashme:
bajukë:

bajúk/ë,-a f. sh. -a(t) zool. shpend uji si bajza, me sqep të gjelbër e me lafshë të bardhë.

bazuar:

bazúar (i, e) i mbështetur.

bazik:

bazík,-e mb. kim. që përmban baza; që ka vetitë e bazës: kripë bazike; tokë bazike.

buzuk:

buzúk,-u m. sh. -ë(t) muz. vegël me tela, me kasë të madhe.

ballkë:

bállk/ë,-a f. sh. -a(t) kumbull me kokrra të gjata e të kuqërreme.