Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës batoj
batoj:

bat/ój kal., -óva, -úar 1. anoj. 2. përmbys.

Sinonime / Të përafërta:
anoj
përmbys
Të ngjashme:
baltoj:

balt/ój kal., -óva, -úar lyej me baltë: baltoj murin.

banoj:

ban/ój kal., -óva, -úar jetoj në një shtëpi, në një qytet etj.; kam ndenjën: banon në fshat (tek i vëllai); ku banoni?

bazoj:

baz/ój kal., -óva, -úar e mbështet në diçka; arsyetoj para se të vendos.

blatoj:

blat/ój kal., -óva, -úar i fal dhurata një hyjnie; / lart. i dhuroj dikujt një gjë si shenjë nderimi e mirënjohjeje; i kushtoj: i blatoi një këngë.

botoj:

bot/ój kal., -óva, -úar shtyp një libër, një gazetë etj. për ta përhapur; bëj të njohur botërisht duke e shtypur e duke e përhapur; nxjerr: botoi një studim (një roman, një fjalor); botoi një dokument. / pës. botóhet v. III.