Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës batiskaf
batiskaf:

batiskáf,-i m. sh. -ë(t) anije e mbyllur e me pajisje të posaçme, që zhytet në thellësi të ujërave për studime.