Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës batanije
batanije:

bataníj/e,-a f. sh. -e(t) mbulesë leshi, pambuku etj., e ngjeshur e me push: batanije sintetike.

Të ngjashme:
botanikë:

botaník/ë,-a f. shkencë natyrore që studion bimët.