Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës batalles
batallës:

batállës,-e mb., edhe si em., bised. që rri pa punë, që sillet kot.

Të ngjashme:
batalloj:

batall/ój kal., -óva, -úar bised. 1. e lë pa punë, e lë batall. 2. e prish, e nxjerr jashtë përdorimit.

çatalle:

çatá/ll,-e, -ja f. sh. -e(t) 1. dru me bigë në majë, furkë. 2. vig druri për të sëmurët a të vdekurit: e prufshin me çatalle! (mallk.) vdektë! 3. pallaskë që i vihet këmbës së thyer.

batall:

batáll,-e mb. bised. 1. që nuk hyn në punë për asgjë, i pavlefshëm; i papërdorshëm; / i papunuar, djerr: mall batall; tokë batalle. 2. fig. i trashë e i ngathët: batall nga mendja.

batall:

batáll ndajf. kot; pa punë: na la batall; e bëri batall e prishi, e nxori jashtë përdorimit.

baballëk:

baballëk,-e mb., edhe si em., bised. i shtruar, shpirtmirë e i patëkeq; babaxhan: njeri baballëk.