Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës batallës
batallës:

batállës,-e mb., edhe si em., bised. që rri pa punë, që sillet kot.

Të ngjashme:
batalloj:

batall/ój kal., -óva, -úar bised. 1. e lë pa punë, e lë batall. 2. e prish, e nxjerr jashtë përdorimit.

batall:

batáll,-e mb. bised. 1. që nuk hyn në punë për asgjë, i pavlefshëm; i papërdorshëm; / i papunuar, djerr: mall batall; tokë batalle. 2. fig. i trashë e i ngathët: batall nga mendja.

batall:

batáll ndajf. kot; pa punë: na la batall; e bëri batall e prishi, e nxori jashtë përdorimit.

baballëk:

baballëk,-e mb., edhe si em., bised. i shtruar, shpirtmirë e i patëkeq; babaxhan: njeri baballëk.

bakallëk:

bakallë/k,-ku m. kryes. sh. -qe(t) vjet. sendet që shiste bakalli; puna e bakallit.