Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës batakovine
batakovinë:

batakovín/ë,-a f. sh. -a(t) batak i madh; vend me batakë.