Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës batakci
batakçi:

batakçí,-u m. sh. -nj(të) bised. ai që përpiqet t’ia hedhë tjetrit, i pandershëm, mashtrues.

Sinonime / Të përafërta:
mashtrues
Të ngjashme:
batak:

baták,-u m. sh. -ë(t) 1. vend me ujë të ndenjur e me baltë; lerë, llucë: ngeci (ra) në batak; erë bataku. 2. fig. gjendje e amullt dhe e ndyrë; / fundërri, llum: ka rënë në batak ka rënë në llum; e la në batak e la në baltë.