Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës batërdi
batërdi:

batërdí,-a f. sh. -(të) bised. shkatërrim i madh, rrënim; kërdi.

Sinonime / Të përafërta:
rrënim
kërdi
Të ngjashme:
batërdis:

batërdís kal., -a, -ur bised. shkatërroj krejt, rrënoj; dërrmoj.

bateri:

baterí,-a f. sh. -(të) 1. usht. njësi artilerie prej disa togash: bateri kundërajrore. 2. fig. goditje a sulme të përqendruara: bateri kritikash. 3. fiz. grup i lidhur pilash, akumulatorësh a kondensatorësh: radio me bateri.