Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bastun
bastun:

bastún,-i m. sh. -ë(t) 1. shkop me dorezë të kthyer, që mbajnë zakonisht pleqtë. 2. bukë e gjatë dhe e hollë.

Të ngjashme:
baltuk:

baltúk,-u m. sh. -ë(t) zool. peshk i vogël si shojza, me mustaqe, që rri në ujëra të ëmbla e me baltë.

baltur:

báltur (i, e) mb. 1. që është si baltë. 2. që nuk ka shije të mirë: gjellë e baltur.

barbun:

barbú/n,-ni m. sh. -nj(të) zool. peshk i vogël me luspa të kuqërreme.

bastar:

bastár,-i m. sh. -ë(t) kasolle e vogël barinjsh.

bastis:

bastís kal., -a, -ur kontrolloj befas e me dhunë në një shtëpi a në një vend tjetër për të gjetur diçka të ndaluar. / pës. bastísem.