Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bastardoj
bastardoj:

bastard/ój kal., -óva, -úar 1. biol. e bëj bastard. 2. fig. përb. e zvetënoj dhe e çorodit; e prish.

Të ngjashme:
bastardim:

bastardím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve.

bastard:

bastárd,-e mb., edhe si em. 1. biol. që ka dalë nga kryqëzimi i dy llojeve a i dy racave të ndryshme dhe ka humbur cilësitë e mira të paraardhësve. 2. fig. përb. i zvetënuar dhe i çoroditur.