Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës basketboll
basketboll:

basketbóll,-i m. sport. lojë me top ndërmjet dy skuadrash, në një fushë me dy tabela e me dy kosha: ndeshje basketbolli.