Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bashtine
bashtinë:

bashtín/ë,-a f.sh. -a(t) 1. hist. tokë e trashëgueshme e një familjeje fshatare në sistemin e timareve. 2. kopsht, bahçe: ara e bashtina.

Sinonime / Të përafërta:
kopsht
bahçe
Të ngjashme:
bashtinar:

bashtinár,-i m. sh. -ë(t) hist. pronar bashtine.

rrashtinë:

rrashtín/ë,-a f. sh. -a(t) bised. qeleshe.

trashtinë:

trashtín/ë,-a f. 1. bar kullote me fije të trasha; tokë e mbjellë me këtë bar. 2. fig. të qenët i trashë nga mendja; njeri i trashë nga mendja.

baltinë:

baltín/ë,-a f. sh. -a(t) baltak.