Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bashtinar
bashtinar:

bashtinár,-i m. sh. -ë(t) hist. pronar bashtine.

Të ngjashme:
bashtinë:

bashtín/ë,-a f.sh. -a(t) 1. hist. tokë e trashëgueshme e një familjeje fshatare në sistemin e timareve. 2. kopsht, bahçe: ara e bashtina.