Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bashkeshort
bashkëshort:

bashkëshórt,-i m. sh. -ë(t) burri kundrejt gruas së vet; burri e gruaja të martuar: e drejta e bashkëshortëve.

Të ngjashme:
bashkëshorte:

bashkëshórt,-e, -ja f. sh. -e(t).

bashkëshortor:

bashkëshortór,-e mb. zyrt. që lidhet me bashkëshortët, i bashkëshortëve; që lidhet me bashkëjetesën e të martuarve: jetë (lumturi, besnikëri) bashkëshortore.