Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bashkengjit
bashkëngjit:

bashkëngjít (bashkëngjís) kal., -a, -ur dërgoj një shkresë a një dokument së bashku me një tjetër. / pës. bashkëngjítet v. III.

Të ngjashme:
bashkëngjitje:

bashkëngjítj/e,-a f. veprimi sipas foljes.

bashkëngjitur:

bashkëngjítur (i, e) mb. që është bashkëngjitur.

bashkëngjitur:

bashkëngjítur ndajf. ngjitur së bashku me një tjetër; bashkëlidhur: bashkëngjitur ju dërgojmë…