Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bashkemoshatar
bashkëmoshatar:

bashkëmoshatár,-i m. sh. -ë(t) moshatar, vërsnik.

Sinonime / Të përafërta:
vërsnik
Të ngjashme:
bashkëmoshatare:

bashkëmoshatár,-e, -ja f. sh. -e(t).

bashkëfshatar:

bashkëfshatár,-i m. sh. -ë(t) ai që është nga i njëjti fshat me një tjetër.