Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bashkembart
bashkëmbart:

bashkëmbárt kal., -a, -ur mbart në të njëjtën kohë edhe diçka tjetër. / pës. bashkëmbártet v. III.

Të ngjashme:
bashkëmbartje:

bashkëmbártj/e,-a f. veprimi sipas foljes.