Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bashkelidh
bashkëlidh:

bashkëlídh kal., -a, -ur lidh së bashku; bashkëngjit. / pës. bashkëlídhet v. III.

Sinonime / Të përafërta:
bashkëngjit
Të ngjashme:
bashkëlidhje:

bashkëlídhj/e,-a f.sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljes. 2. lidhje njerëzish, organizatash, shtetesh etj. për qëllime të përbashkëta: Bashkëlidhja e Lezhës (hist.).

bashkëlidhur:

bashkëlídhur (i, e) mb. i bashkëngjitur.

bashkëlidhur:

bashkëlídhur ndajf. bashkëngjitur.