Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bashkegjakesi
bashkëgjakësi:

bashkëgjakësí,-a f. 1. të qenët i një gjaku me të tjerë. 2. veter. kryqëzimi i kafshëve të një gjaku.