Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bashkatdhetari
bashkatdhetari:

bashkatdhetarí,-a f. libr. të qenët bashkatdhetar me një tjetër.

bashkatdhetar:

bashkatdhetár,-i m. sh. -ë(t) ai që ka të njëjtin atdhe me një tjetër; bashkëkombës.

Të ngjashme:
bashkatdhetare:

bashkatdhetár,-e, -ja f. sh. -e(t).