Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bashkëvuajtës
bashkëvuajtës:

bashkëvúajtës,-i m. sh. -(it) ai që ka vuajtur së bashku me të tjerë.

Të ngjashme:
bashkëvuajtëse:

bashkëvúajtës,-e, -ja f. sh. -e(t).