Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bashkëtingëllor
bashkëtingëllor:

bashkëtingëllór,-e mb. gjuh. që përftohet kur ajri kalon një pengesë në organet e të folurit pa lëvizur tejzat e zërit (për tinguj si b, c, ç, d etj.); që përbëhet nga tinguj të tillë: togje bashkëtingëllore.

Të ngjashme:
bashkëtingëllore:

bashkëtingëllór,-e, -ja f. sh. -e(t) tingull bashkëtingëllor: bashkëtingëllore e zëshme (e shurdhët, hundore, grykore).