Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bashkërendoj
bashkërendoj:

bashkërend/ój kal., -óva, -úar lidh bashkë; rendoj a përshtat veprime, dukuri etj. për një qëllim; përputh. / pës. bashkërendóhet v. III.

Sinonime / Të përafërta:
përputh
Të ngjashme:
bashkërendit:

bashkërendít (bashkërendís) kal., -a, -ur vë në një radhë me një tjetër; bashkërendoj.

bashkërendim:

bashkërendím,-i m. veprimi sipas foljes.