Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bashkëpëlqim
bashkëpëlqim:

bashkëpëlqím,-i m. libr. pranimi me mirëkuptim i diçkaje ndërmjet dy palëve, zakonisht kundërshtare; vendim i përbashkët me dëshirën e palëve, konsensus: miratimi i ligjit me bashkëpëlqim.

Sinonime / Të përafërta:
konsensus