Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bashkëmoshatar
bashkëmoshatar:

bashkëmoshatár,-i m. sh. -ë(t) moshatar, vërsnik.

Të ngjashme:
bashkëmoshatare:

bashkëmoshatár,-e, -ja f. sh. -e(t).

bashkëfshatar:

bashkëfshatár,-i m. sh. -ë(t) ai që është nga i njëjti fshat me një tjetër.