Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bashkëluftëtar
bashkëluftëtar:

bashkëluftëtár,-i m. sh. -ë(t) shok lufte; luftëtar së bashku me të tjerë në një veprimtari të madhe politike etj.: bashkëluftëtar i Skënderbeut.

Të ngjashme:
bashkëluftëtare:

bashkëluftëtár,-e, -ja f. sh. -e(t).