Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bashkëfshatar
bashkëfshatar:

bashkëfshatár,-i m. sh. -ë(t) ai që është nga i njëjti fshat me një tjetër.

Të ngjashme:
bashkëfshatare:

bashkëfshatár,-e, -ja f. sh. -e(t).

bashkëmoshatar:

bashkëmoshatár,-i m. sh. -ë(t) moshatar, vërsnik.