Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bashibozuk
bashibozuk:

bashibozúk,-u m. sh. -ë(t) 1. hist. ushtar i trupave të parregullta në Perandorinë Osmane. 2. keq. ushtar i çrregullt e i padisiplinuar, që vret e plaçkit popullsinë.

bashibozuk:

bashibozúk,-e mb. që përbëhet nga bashibozukë; që është karakteristik për bashibozukët: sjellje bashibozuke.