Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës basamak
basamak:

basamák,-u m. sh. -ë(t) 1. shkallare; parmak anës shkallëve. 2. radhë gurësh mbajtës në dy anët e rrugës me kalldrëm.

Sinonime / Të përafërta:
shkallare
Të ngjashme:
kaçamak:

kaçamák,-u m. gjell. mëmëligë me miell misri.

bajmak:

bajmák,-e mb., edhe si em., bised. 1. që i hedh këmbët anash a i përpjek kur ecën; i shtrembër: kalë bajmak; grua bajmake. 2. fig. budalla; torollak.