Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barurina
barurina:

barurína,-t f. sh. barishte.

Sinonime / Të përafërta:
barishte
Të ngjashme:
farurina:

farurína,-t f. sh. bised. lloje të ndryshme farash; farëra.

erurina:

erurína,-t f. sh. erëza (gjelle).

barina:

barína(-t) f. sh. bised. barërat e këqija.